| Шхуната | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
The_Admiral Адмирал
Брой мнения : 375 Age : 31 Registration date : 11.01.2007
Character sheet Професия:: Адмирал Ранк:: Адмирал
| Заглавие: Шхуната Съб Яну 13, 2007 10:33 am | |
| Шхуната изобретена през XVII век била двумачтов кораб, на който по-голямата мачта била отзад и имала удължение, наречено стенга.Този много елегантен, бърз и лек кораб бил снабден с две големи трапецовидни платна. | |
|
| |
Ivelin4eto Моряк
Брой мнения : 36 Localisation : Безсмъртната гора Emploi : Елф Loisirs : Kill Bill Registration date : 18.03.2007
Character sheet Професия:: Ранк::
| Заглавие: Re: Шхуната Пон Апр 09, 2007 5:46 pm | |
| Характерно за шхуната е че не се ползва никога за военни цели а за развлечение куриерски кораб или пък транспорт. Днес да притежаваш шхуна е символ на лукс и богатство. До колкото видях някои от яхтите на Монако са малки шхуни! Тъпия ви форум ме зариби по кораби!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Шхуната Пон Апр 09, 2007 6:13 pm | |
| Няма лошо | |
|
| |
Ship of the line Върховен Адмирал
Брой мнения : 621 Age : 32 Localisation : На регата с "Шедар" Emploi : Ветроходец Loisirs : Яхти, кораби, Стар Уорс, Литература Registration date : 08.01.2007
| Заглавие: Re: Шхуната Пон Апр 09, 2007 6:48 pm | |
| Бреййййй много знаеш бе!!! Скри ме под масата от изненада. САМО ТАКАААА!
БТВ това на снимката е ял не е шхуна! | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Шхуната Вто Апр 10, 2007 1:22 pm | |
| Еми на мен ми пилича на шхуна, разпределението на палтната е като при шхуна, но може да съм пропуснал нещо.Ако искаш я смени. | |
|
| |
Ivelin4eto Моряк
Брой мнения : 36 Localisation : Безсмъртната гора Emploi : Елф Loisirs : Kill Bill Registration date : 18.03.2007
| Заглавие: Re: Шхуната Чет Апр 12, 2007 9:11 am | |
| Аз може и да се поровя за снимки на шхуни! | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Шхуната Чет Апр 12, 2007 1:10 pm | |
| Аз имам много, ама са на хартия.Може да сканирам по някое време. | |
|
| |
Брой мнения : 621 Age : 32 Localisation : На регата с "Шедар" Emploi : Ветроходец Loisirs : Яхти, кораби, Стар Уорс, Литература Registration date : 08.01.2007
| Заглавие: Re: Шхуната Чет Апр 12, 2007 6:46 pm | |
| Аз пък се извинявам но сбърках. Това на снимката си е двумачтова яхта- шхуна. При яла също има две мачти но не грот и фок а грот и бизан като бизана е с триъгълно платно и е издаден много назад направо извън яла. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Шхуната Съб Ное 10, 2007 12:45 pm | |
| Бих искал да добавя че има два основнми типа шхуна!
Първия тип е стакселна шхуна която набляга на триъгълни платна- на грота и бизана или на грота и фока както и на носа и межу мачтите (на така любимия ми бейбищаг)
Вторият тип е гафелна шхуна. Това е шхуна с бермудски платна или още известни като гафелни платна (гафелен грот) Шхуната от картинката горе е смесица между двата вида и може да се нарече класиоческа шхуна- има бизан триъгълно платно и грот- гафелно платно!
Във Варна има и от двата типа шхуна- едната е яхта "Андромеда" която почти никога не вдига платна а само на мотор си кара а другата е шхуната Санта Марина (оная с червените платна) | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Шхуната Съб Ное 10, 2007 6:50 pm | |
| Тя санта марина е много тромава, прекалено е пресдтроена за туристически цели.
Онязи на балчик със дървените мачти тя е гафелна (мен лично много повече ме кефи от стакселната).. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Шхуната Съб Ное 10, 2007 7:06 pm | |
| Ми да, тя е доста хубава Тази в балчик е хубава понеже има плоска палуба (по лека и по малко съпротивление) и всякакви каюти са вътре а няма надстройки за още помещения както при Сантата... За това си прав Принципно Гафелната шхуна е по-бърза от стакселната | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Шхуната Съб Ное 10, 2007 7:10 pm | |
| Е има си хас, няма място за сравенение между бизана и някакъв си втори стаксел... бизана има хем по голяма ветрилна площ, хем се управлява по лесно. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Шхуната | |
| |
|
| |
| Шхуната | |
|