| Летящият Холандец | |
|
+4ShadowMan The_Admiral jacksparrow Ship of the line 8 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Ship of the line Върховен Адмирал
Брой мнения : 621 Age : 32 Localisation : На регата с "Шедар" Emploi : Ветроходец Loisirs : Яхти, кораби, Стар Уорс, Литература Registration date : 08.01.2007
Character sheet Професия:: Ранк::
| Заглавие: Летящият Холандец Пон Фев 19, 2007 8:38 pm | |
| Кой? Той. Какво? Не знаем. Защо? ТЕЖКИ ДУМИ???ПРЕДИЗВИКАТЕЛНОСТ???
Често провеждани диалози относно една легенда,едно проклятие,един девиз-Der Fliegende Holänder или The Flying Dutchman.
E без повече губене на време нека ви разкажа легендата
Някога е съществувал един реален човек на име Бернард Фок-търговец в Холандската Източно Индийска Компания пътуващ от Холандия до о-в Ява.Този човек е бил капитан на един изключителен кораб който не можел да бъде срванен с никой друг.Бързината на кораба била толкова голяма че хората казвали за този човек че е направил сделка с дявола или както е било популярно по онова време:ПРОДАЛ ДУШАТА СИ НА ДЯВОЛА. Този човек живее и умира напълно нормално но бързината на кораба му прочута из индисйкия океан става основа за легендата за летящия холандец. А ето и как изглежда тя.Това което ще прочетете е най близо до оригинала.
Той беше Амстердамски плавателен съд който за последен път напусна пристанище преди 70 години.Нейният господар се казваше Капитан Хендрик Ван дер Декен.Той беше здрав мъж и следваше своя път въпреки обсебването от дявола.И въпреки всичко това никой на борда не се е оплаквал от нищо макар че какво е било наистина между тях никой не знае.Ето я и неговата история.Те бяха преполовили дистанцията за заобикаляне на нос Добра Надежда и вече цял ден се опитваха да преборят времето при залива Табъл.Вятърът обаче се усилваше още и още и ги буташе още по назад и по назад и Ван дер Декен излезе на палубата кълнейки вятъра.Тогава по залез слънце се чул глас който го попитал: Наистина ли нямаш намерение да се приютиш в залива тази нощ?" а капитанът отвърнал:"Нека съм прокълнат и потъна завинаги в дън земя ако отида там,защото аз ще се боря тук ако трябва вечно докато не дойде деня на Страшния съд!" И това което казал се сбъднало защото той и до днес се опитва да пребори стихията точно на това място.А корабът му наречен Летящия Холандец заради бързината му може да се види блед със скъсани мачти и платна и няколко светлини само при точно такова лошо време когато се опитва да премине.В хубаво време той остава невидим!
Надявам се ви хареса тази прекрасни стара и много украсявана през времето легенда.Аз обаче се постарах да ви дам оригинала или поне най близото до него! | |
|
| |
jacksparrow Pirate Captain
Брой мнения : 217 Age : 33 Registration date : 10.01.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Пон Фев 19, 2007 8:42 pm | |
| УАУУУУУУУУУУУУУУУу Мале прав беше, че го четох със затаен дъх. Страхоте пост, легенда, превод и вече незнам... | |
|
| |
Брой мнения : 621 Age : 32 Localisation : На регата с "Шедар" Emploi : Ветроходец Loisirs : Яхти, кораби, Стар Уорс, Литература Registration date : 08.01.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Пон Фев 19, 2007 8:47 pm | |
| Радвам се че ти хареса.Мисля че това е една много завалядяваща легенда и се надявам да хареса на всички | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
Брой мнения : 375 Age : 31 Registration date : 11.01.2007
Character sheet Професия:: Адмирал Ранк:: Адмирал
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 7:47 am | |
| Наистина заинтригуващ разказ.Ама последно сега продал душата си на дявола или си изтръгнсл дърцето дейвид? | |
|
| |
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 11:24 am | |
| TOВА СА ДВЕ РАЗЛИНИ ЛЕГЕНДИ БЕ!!! | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 11:36 am | |
| Еми добре де.Аз това питах дали в карибски пирати е истинската легебда.Вече знам че не е така и летящия холандец не е кораба на дейви джоумс. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 11:50 am | |
| Ааа да .Самият кораб на Ван дер Декен се казва Летящия холандец но иначе той не е кораба на Дейви Джоунс | |
|
| |
jacksparrow Pirate Captain
Брой мнения : 217 Age : 33 Registration date : 10.01.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 2:33 pm | |
| Ем във сцената когато Аз(Джак Спароу)отивам при оная дъртата вещица, тя распраа ца Дейви джоунс и тогава оня Гипс се исцепва: "Не , не аз разбрах, че се е влюбил в морето"Тогава вещицата казва : "Една легенда много варианти и всички са верни..." | |
|
| |
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 3:37 pm | |
| Да де.Въпроса беше дали кораба на Дейви е наистина летящият холандец-но това е грешно и измислено за филма.
ПП Ако някой иска да нпише за Кракена | |
|
| |
The_Admiral Адмирал
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Вто Фев 20, 2007 8:04 pm | |
| Да аз мислех да го напиша, но е много дълго.Две страници.Като намеря време ще пиша. | |
|
| |
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Сря Фев 21, 2007 11:43 am | |
| ААААААААА съкрати го и напиши най най най важното.Не искам само аз да пиша макар че и вие поствате теми но аз най много.ОК? | |
|
| |
ShadowMan Навигатор
Брой мнения : 241 Age : 32 Localisation : оф и аз незнам къде съм Emploi : Лай иу Шът Тне Фък Ъп Loisirs : Pirates Of The Caribbean,Spider-Man Registration date : 14.03.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Чет Мар 15, 2007 2:18 am | |
| | |
|
| |
duni Юнга
Брой мнения : 3 Localisation : 556655 Emploi : 878958 Loisirs : 123481 Registration date : 15.06.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Пет Юни 15, 2007 8:25 pm | |
| и на мен | |
|
| |
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Пет Юни 15, 2007 10:00 pm | |
| | |
|
| |
duni Юнга
Брой мнения : 3 Localisation : 556655 Emploi : 878958 Loisirs : 123481 Registration date : 15.06.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Съб Юни 16, 2007 8:56 am | |
| много хубава тема аз съм чел книга за митовете и легендите където беше точно същото и още веднъж хареса ми много | |
|
| |
Индиана Джоунс Юнга
Брой мнения : 14 Age : 35 Registration date : 24.06.2007
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Нед Юни 24, 2007 7:38 pm | |
| Eто един пик на Холандеца | |
|
| |
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Пон Юни 25, 2007 11:56 am | |
| | |
|
| |
davyjones85 Юнга
Брой мнения : 9 Age : 40 Localisation : flying duchman Emploi : ruler of the sea Loisirs : Star wars, pirates of the caribbean Registration date : 11.10.2009
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Нед Окт 11, 2009 10:28 pm | |
| ето малко информация за холандеца ЛЕТЯЩИЯ ХОЛАНДЕЦ “Летящият холандец” е призрачен кораб, чийто капитан е Дейви Джоунс. Неговото име и произход са заимствани от древната морска легенда за Летящия холандец. Въпреки това има съществени разлики между кораба от легендата и този, който виждаме във филма… Външният вид на кораба е вдъхновен от холандските кораби от 17 век и „Васа“, шведски боен кораб който изминава 50 метра и потъва през 1628г. “Летящият холандец” е покрит с водорасли, миди и морски растения поради възможността на кораба да се потапя в морето. Тежи 420 тона и е дълъг 170 фута. Той е тежко въоръжен с 48 оръдия и 2 тройни въртящи се оръдия, а също и с възможността да призовава и контролира легендарното морско чудовище Кракен. Кракен се призовава чрез голямо въртящо се колело на борда на “Холандеца”, което, когато е завъртяно напълно, изпраща вълни с определена честота из океанските глъбини. Смята се, че който контролира “Холандеца”, контролира морето… Някои го смятат за най-бързия кораб над и под вода в Карибско море, въпреки това в “Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца” е изпреварен от “Черната перла”, която има попътен вятър, “Холандецът” постига най-висока скорост при насрещен вятър. Носът на кораба прилича на озъбена уста и на него има резбована глава, подобна на смъртта с нейния сърп. Кърмата на кораба, гледка наблюдавана от малцина живи моряци, е покрита с лампи и прозорци, подредени така, че наподобяват озъбена уста. В горната палуба са вплетени скелетите на свирепи морски зверове… | |
|
| |
EdwardTeach Юнга
Брой мнения : 2 Registration date : 10.09.2010
| Заглавие: Re: Летящият Холандец Пет Сеп 10, 2010 9:22 pm | |
| Аз знам друга версия за Летящия холандец : Капитан ван дер Декен бил най-страшният капитан и всеки човек странил от него. Но един път 2-ма съпрузи (млад красив испанец и девойка, чиято хубост затъмнявала слънцето отишли при Декен и го помолили за услуга .Бащата на момичето умирал от охтика и девойката много искала да го види затова помолили страшният капитан да ги закара до Испания. Ван дер Декен веднага загледал момичето и охотно се съгласил. Но пътували седмица,две,месец и момъкът разбрал,че не отиват към Испания а към Африка. - Ти ни измами! - казал момъкът и извадил сабята си, но Декен изпечен пират и убиец го заклал пред очите на съпругата му. - Сега или ти ще бъдеш моя или ще го последваш на дъното на морето! - отсякъл страшният капитан! - Ти никога не ще намериш бряг, проклет мръсник! - проклела го девойката и скочила в морето. - Аз никога не губя! - казал Декен. - Ако трябва ще плавам и до Апокалипсиса! Чул го Дявола и се хванал на думите му. И до днес Декен обикаля с кораба си и неможе да намери бряг!Приближи ли бряг, неестествен вятър го изпраща навътре, котвата му напразно оре дъното! | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Летящият Холандец | |
| |
|
| |
| Летящият Холандец | |
|